Sojas pupiņu deserts jeb pudiņš

Sojas pupiņu deserts-pamata pudiņš pagatavots vien no divām sastāvdaļām, kuram var pievienot dažādas citas sastāvdaļas pēc izvēles. Ogas, augļu mērcītes, riekstiņus, rozīnes – brīva izvēle! Sanāca ļoti garšīgi un sāti. Lieliska izvēle brokastīm!

Nepieciešamās sastāvdaļas:

200 g sojas pupiņas (sausā veidā)

6 gab. ļoti gatavi banāni (ja nav gatavi, tad noteikti speciāli jagaida, lai nogatavojās un to vislabak ir izdarīt bananus turot kopā ar āboliem)

Papildus sastāvdaļas (mērcītei, topingam):

20 ml kokosriekstu eļļa

30 g valrieksti

1 gab. banāns

Saldētie ķirši – 1 iepak., var arī svaigos, protams (un bez kauliņiem)

Pagatavošanas gaita:

Uz nakti iemērc sojas pupiņas ūdenī, laiku pa laikam pielej klāt ūdeni (ja iemērc vakarā, tad līdz gulētiešanai var kādas 2 x papildus pieliet, jo pupiņas ātri uzsūks ūdeni), tad nākamajā dienā tās uzvāra un atstāj atdzesēties.

Sablenderē gatavos banānus un pa mazam daudzumam liek klāt uzvārītās sojas pupiņas, vienmērīgi blenderējot (jaudīgs blenderis pat nav nepieciešams, es izmantoju rokas blenderi). Masai jābūt krēmīgai, bet nedaudz arī graudainai, biezpienveidīgai. Kāpēc ir svarīgi, lai banani būtu pavisam gatavi – dēļ salduma. Jo gatavāks banāns, jo saldāks tas būs. Pamata sastāvs pudiņam jeb desertam gatavs, tālāk pēc izveles varam gatavot kādu mērcīti, ko likt pa vidu pudiņam. Es gatavoju no valriekstiem, banāna, kokosriekstu eļļas un saldētiem ķiršiem. Visas sastāvdaļas sablenderē un gatavs – par ķiršiem, visu paciņu nevajag blenderēt, tikai kādus 100 g (kopā paciņā ir 400 g). Pārējie ķirši būs dekorācijai jeb topingam pa virsu!

Kārtojam deserta trauciņos, pamīsus liekot mērcīti – pudiņa masu, mērcīt- pudiņa masu un var arī pa kādam ķirsim ielikt, nobegumā pārberam ķiršus. Sanāks garšīgi!

Uzturvērtība:

1 porcija – ap 300 g – 232 kcal, OB – 11 g, OH – 32 g, TK – 8.1 g

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.