Sarkano pupiņu brauniji – brauniji no pupiņām ir vieni no veselīgākajiem

Sarkano pupinu brauniji – braunji no pupiņām ir vieni no veselīgākajiem brauniju veidiem. Pateicoties veselīgajām sastāvdaļām, iegūstam “divus zaķus ar vienu šāvienu” – esam uzņēmusi veselīgos nutrientus, ka arī nobaudījuši bezgrēka maizīti jeb brauniju.

Šo sarkano pupiņu brauniju (un principā brauniju vispār!) pagatavošana neaizņems daudz laika, jo galvenais ir visas sastāvdaļas kārtīgi sablenderēt un ielikt cepamajā formā un cepeškrāsnī!

Nepieciešamās sastāvdaļas:

4 bundziņas konservētās sarkanās pupiņas (daudzums krietni saruks, sekojiet līdz pagatavošanas gaitai)

20 g kokosriekstu eļļa

1/4 tējk. sāls

1/2 tējk. cepamais pulveris

100 g jebkurš saldais sīrups (tie, kuri uzturā lieto medu, var likt arī to)

40 g kakao pulveris

120 g pilngraudu auzu pārslas

30 g linsēklas

100 ml sojas piens

Pagatavošanas gaita:

Nolejam no visām sarkano pupiņu konservu bundziņām lieko šķidrumu un pupiņas liekam caurdurī – kārtīgi noskalojam. Ja sākotnējais kopējo pupiņu svars sastādīja ap 900 g, tad jau noskalotās pupiņas sver ap 600 g. Tad, kad pupiņas noskalotas, liekam food procesorā (bet var izmantot arī citu blenderi) un pievienojam visas pārejās sastāvdaļas. Linsēklas var būt jau samaltas, tāpat kā auzu pārslas.

Darbinām procesoru, līdz izveidojas viedabīga masa, kuru klājam cepamajā formā (man šoreiz bija apaļā forma diametrā 24 cm), kurā ieklāts cepamais papīrs. Liekam jau uzsildītā cepeškrāsnī un cepam kādas 30 min 180 grādos.

Pēc tam atdzesējam un kad braunijs ir atdzesēts, tikai tad griežam gabaliņos.

Uzturvērtība:

100 g – 171 kcal, OB – 6.7 g, OH – 21 g, TK – 4.5 g

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.