Saldie tofu plāceņi ar ķirbju proteīnu un rozīnēm – lieliska maltīte pēc treniņa – bagātīga maltīte ar olbaltumvielām! Tās sastāvā ir tofu, kas plāceņiem dos biezpienveidīgu struktūru garšu. Šoreiz zlēmu pagatvot saldo plāceņu versiju.
Manā receptē saldumu dos rozīnes un vaniļas sojas piens, taču plāceņi galarezultātā nesanāca diezgan saldi. Līdz ar to, ja ir vēlme pēc saldumiņa, tad jāliek receptei klāt ir kāds sīrups, piemēram, rīsu sīrups kādi 50 ml. Uzturvērtība sarēķināta bez sīrupa, tātad attiecīgi bez “liekām” kalorijām un papildus ogļhidrātiem.
Sastāvdaļas:
400 g tofu (es ņēmu Taifun organic tofu)
70 g (sausā veidā) baltās pupiņas
50 g rozīnes
20 g samaltas linsēklas
40 g ķirbju proteīns
20 g kokosriekstu milti
200 ml sojas piens
tējkarote ceilonas kanēlis
Pagatavošana:
Iepriekšējā vakarā iemērc pupiņas ūdenī – nākamajā dienā uzvāra, atdzesē. Vienā bļodā sadrupina tofu, pievieno pupiņas – tām var būt palicis nedaudz ūdens no vārīšanas (bet ne pārāk daudz). Pievienojam pārējās sastāvdaļas un sablenderējam – vai nu ēdiena procesorā (smalcinātājā) vai arī ar rokas blenderi. Būtu jāizveidojas viendabīgai masai – tādai no kuras var izveidot nelielus plācenīšus. Pievienojam rozīnes (tās var iepriekš arī izmērcēt karstā ūdenī) un atstājam uz kādām 10 minūtēm, lai masa pastāv, tad tā labāk turēsies kopā.
Uzsildām pannu – ja nepieciešams var pavisam nedaudz uzpilināt kokosriekstu eļļu, tad no masas izveidojam nelielus plācenīšus un kārtojam uz pannas. Cepam no vienas puses, pēc tam – otras. Pēc izskata tiem jābūt nedaudz brūniem, kad gatavi – galvenais sekot līdz, lai tie nejūk ārā. Man pirmās pannas plāceņus bija grūtāk apgriezt uz otru pusi, jo likās, ka juks ārā – sapratu, ka tas no tā, ka masa nebija atlikta uz brīdi nostāvēties. Nakamā panna jau bija daudz labāka un plāceņi izdevās! Kā jau teicu – mazliet prasījās saldumiņš, bet var arī izlīdzināties tos ēdot kopā ar sablenderētu banāna mērcīti. Lai labi garšo! 🙂
Uzturvērtība:
100 g – 153 kcal, OB – 12.8, OH – 12.7, TK – 5.9