Raw šokolādes-cukini kūka

20160316_121111Raw šokolādes-cukini kūka svaigēdājiem, vegāniem un visiem veselīga dzīvesveida cienītājiem. Īsta šokolādes kūka, kas ies pie sirds visiem, kuriem garšo šokolāde! 🙂

Paldies manai klientei par ideju šai receptei – par pamatu tika ņemta jau gatava recepte, bet es kā vienmēr izgudroju kaut ko jaunu 🙂

Var rasties jautājums, kas īsti ir Amerikāņu tase – principā manam procesoram jeb ēdiena smalcinātājam ir mērkrūze, kurā ir atzīmēti gan mililitri, gan cupi – un tad es beru iekšā produktus līdz tie sasniedz robežu – 1 cups vai 2 cupi, atkarībā no receptes. 1 cups katram produktam gramu ziņā būs atšķirīgs. Grami un cupi nav viens un tas pats.

Sastāvdaļas:

Sastāvdaļas pamatnei:

2 Amerikānu tases jeb cups (190 g) mandeles

1 Amerikāņu tase jeb cups (180 g) brazīlijas rieksti

2 ēdamkarotes (30 g) kokosriekstu eļļa

4 ēdamkarotes ar kaudzi (35 g) kakao pulveris

5 ēdamkarotes (100g) kļavu sīrups

4 ēdamkarotes ūdens

šķipsniņa sāls

Sastāvdaļas pildījumam:

2 Amerikāņu tases (220 g)  indijas rieksti

1 cukini

5 ēdamkarotes ar kaudzi (45 g) kakao pulveris

5 ēdamkarotes (100 g) kļavu sīrups

2 ēdamkarotes (8 g) vaniļas ekstrakts šķidrā veidā

2 ēdamkarotes (30 g) kokosriekstu eļļa

šķipsniņa sāls

Pagatavošanas gaita:

Šokolādes kūkas pagatavošanu sākam ar pamatnes izveidošanu – sākumā sasmalcinām mandeles un brazīlijas riekstus, tad liekam klāt visas pārējās sastāvdaļas, kuras paredzētas pamatnei. Es ņēmu pamatni, kura diametrā ir 24 cm. Ieklājam cepamo papīru – var izgriezt apaļu formu, jo sāni tāpat nepielips klāt formai. Liekam iekšā pamata masu un spiežam klāt formas “dibenam”, līdz izveidojas vienmērīga pamatne.

Tālāk gatavojam pildījumu – sākumā sasmalcinām indijas riekstus un tad pievienojam klāt visas pārējās sastāvdaļas. Masai būtu jābūt tādai krēmīgai, lai to skaisti varētu ieliet iekšā formā – pa virsu pamata masai. Kad esam vienmērīgi to ielējuši iekšā, liekam kūku saldētavā uz nakti vai kādām 6 stundām. Pasniedzam uzreiz pēc izņemšanas no saldētavas – varam izdekorēt ar odziņām, kokosa skaidiņām, vai arī pagatvot klāt kādu skābu mērcīti, jo kūka sanāk ļoti salda un šokolādīga.

Labu apetīti! 🙂

Uzturvērtība:

100 g – 426 kcal, OB-10.8, OH-28, TK-32.6

Viens vidējs kūkas gabaliņš sver ap 98- 100 g.

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.