Burkānu – kokosa zupa Thai – A vitamīna sprādziens, rudenim atbilstoša, sildoša, jo sastāvā arī čili, sātīga un pavisam viengli pagatavojama!
Nepieciešamās sastāvdaļas 2 personām:
800 g burkāni (svaigi, notīrīti)
1/2 kokosriekstu piena bundža (200 ml)
1 turku zirņu bundža (ja ņem pašu vārītus, tad ap 80 g.)
Garšvielas Anniņa zupai – apm.2 ēd.k.
Čili pulveris vai pārslas – pēc garšas, vēlmes
Karija pulveris – apm.1 tējk.
Kurkuma (turmeriks) – apm.1/2 tējk.
Sezama sēklas – 40 g (20 g vienai porcijai)
ūdens – pēc nepieciešamības
sāls – ja nepieciešams, tad jā
Pagatavošanas gaita:
Burkānus nomizo, sagriež gabalos (var ne pārak lielos, jo tāpat būs beigās jāblenderē) un liek vārīties. Ūdenim jābūt tik daudz, lai nosegtu burkānus. Vāra, līdz kamēr burkani gatavi, mīksti, paralēli pievienojam visas norādītās garšvielas. Droši var vārīt ilgāk, tie pat drīkst sākt jukt ārā. Kad burkāni gatavi, kārtīgi noskalojam turku zirņus no konservu šķidruma un beram klāt burkāniem. Tad pievienojam kokosriekstu pienu un ļaujam visam uzvārīties. Ņemam rokas blenderi un visu sablenderējam līdz krēmīgai zupas konsistencei.
Pasniedzam ar sezama sēkliņām – pārkaisām tās pāri pirms pasniegšanas!
Uzturvērtība 1 porcijai:
490 kcal, OB – 12.5 g, OH – 60 g, TK – 24 g