Plūmju auzu pārslu kūka, kuru var ēst pat brokastīs pilnīgi bez grēka! Sastāvā nav cukurs, baltie milti, eļļa – unikāla un veselīga! Tās pagatavošanai nav nepieciešama cepeškrāsns, bet ir vajadzīga kūkas formiņa jeb kūku veidne.
Kūka tapa, pateicoties idejām, ko var smelties FB domubiedru grupā Jā, tas ir vegānisks!
Plūmju – auzu pārslu kūka patiešām ir viegli pagatavojama – tā pat nav jācep!
Nepieciešamās sastāvdaļas:
1 kg plūmes (nomizotas, bez kauliņiem man sanāca ap 600 g)
150 g auzu pārslas (es ņēmu šoreiz ātri vārāmās)
20 g valrieksti
40 g dateļu sīrups (var jebkuru citu, vai tie, kuri lieto – medu)
30 g rozīnes
200 g (jeb 2 gab.) banāni (dekorēšanai)
Pagatavošanas gaita:
Plūmes aplej ar vārošu ūdeni un atstāj, kamēr var paņemt plūmes rokās un nomizot. Nomizojam un atdalam no kauliņiem. Protams, plūmes var arī nemizot, bet, pirmkārt, manas pirktās plūmes bija no lielveikala, nevis no dārza, tapēc labāk mizoju, un, otrkārt, tā miza bija ļoti skāba.
Auzu pārslas sajaucam kopā ar valriekstiem (tos var nedaudz sadrupināt vai sasmalcināt), rozīnēm, dateļu sīrupu un liekam klāt arī plūmes. Izveidosies viendabīga masa – to klājam iekšā kūkas formā un izlīdzinām. Dekorējam ar banānu ripiņam un liekam ledusskapī. Kūka gatava ēsanai pēc pāris stundā vai vislabākais – atstāt uz nakti un ēst no rīta brokastīs gluži kā ierasto auzu pārlsu putru tikai citādākā variācijā! Lai labi garšo!
Uzturvērtība:
1 kūkas gabaliņš – 100 g satur:
131 kcal, OB – 2.8 g, OH – 23.9 g, TK – 2 g