Pelēkie zirņi ar sīpoliem

Pelēkie zirņi ar sīpoliem, ticiet vai nē, bet garšas ziņā patiešām spēs aizvietot zirņus, kurus standartā cilvēki gatavo Ziemassvētkos ar speķi. Kas šajā receptē tik maģisks?

Jā, tā ir garšviela ar kūpinājuma garšu, proti, kūpināta sarkanā paprika jeb Smoked paprika.

Ziemassvētkos droši var likt galdā, jo tie smaržo un garšo īpaši.

Nepieciešamās sastāvdaļas (aptuveni kādam 4-5 porcijām):

250 g pelēkie zirņi (sausā veidā)

2 gab. vidēja izmēra sīpoli

1 ēd.k. kūpinātās paprikas garšviela

10 ml olīveļļa (pannai)

sāls, pipari – pēc vēlēšanās

Mērcīte:

250 g bezpiedevu sojas jogurts (man bija Promavel)

3 -4 nelieligab. saulē kaltēti tomāti (extra virgin olīveļļā)

Pagatavošanas gaita:

Zirņus izmērcē visu nakti auksta ūdenī un nākamajā dienā vāra tik ilgi, kamēr gatavi (kamēr mīksti). Sīpolus nomizo, sagriež smalkos kubiciņos un liek uz pannas, kurā uzsildīta olīveļļa. Sīpolus cepina lēnā temperatūrā, kamēr tie ir zeltaini brūni – pieberam klāt garšvielas – kūpināto papriku, piparus un sāli, ja nepieciešams. Turpinām vēl nedaudz cept – kad sīpoli izskatās pavisam gatavi, pievienojam pelēkos zirņus un vēl kādas 5 min. pacepam. Tikmēr sagatavojam mērcīti – tā nav obligāta, taču mērcīte iedos ēdienam mitrumu, nebūs sauss, būtībā, mērcīte sanāks kefīra vietā (ko biezi vien cilvēki lieto klāt zirņiem).

Bezpiedevu sojas jogurtu sablenderē ar saulē kaltētiem tomātiem olīveļļā un viss – mērcīte gatava. Tai var, protams, pievienot klāt jebkuras citas garšvielas pēc sirds patikas!

Porciju pasniedzam pārlejot ar mērcīti un pārkaisot svaigas dillītes! Labu apetīti!

Uzturvērtība 1 porcijai (ja visu daudzumu dalām uz 4 porcijām):

266 kcal, OB – 14.5 g, OH – 44 g, TK – 3 g

+ mērcīte, atkarībā no daudzuma, bet vēl aptuveni 80-100 kalorijas klāt.

 

 

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.