Olbaltumvielām bagātās pankūkas ar zīda tofu

Olbaltumvielām bagātās pankūkas ar zīda tofu un avenēm- mīkstas, gaisīgas un gardas pankūkas – ideālas brokastīm!

Bieži vien zīda tofu ir tas produkts, kuru nav saprotams, kā izmantot, kā pielietot, lai ēstu, jo pats par sevi zīda tofu ir diezgan bezgaršīgs. Tomēr, neskatoties uz to, ka tas ir bez izteiktas garšas, tas satur daudz olbaltumvielas, turklāt, savas neizteiktās garšas dēļ ir pielietojams kā saldajos, tā sāļajos ēdienos, jo pieņem to garšu, kuru zīda tofu tiek iedota – salda vai sāļa. Šoreiz esmu pagatavojusi saldo versiju – pankūkas ar zīda tofu. Noteikti iesaku pamēģināt!

Nepieciešamās sastāvdaļas:

(aptuveni 19 pankūciņām)

350 g zīda tofu (jeb 1 iepak.)

2 tējk. citrona sula

400 ml augu piens (es ņēmu rīsu pienu)

1 ēd.k.olīveļļa

250 g auzu milti jeb samaltas auzu pārslas (gluten free versijai var izmantot griķu miltus)

1 tējk.cepamais pulveris

1/3 tējk.sāls

20 g dateļu sīrups

Dekorācijām, papildināšanai:

3 gab.banāni

250 g avenes

50 g brazīlijas rieksti 9vai arī citi riekstiņi, kas pieejami)

Pagatavošanas gaita:

Liekam blenderī zīda tofu, pievienojam citrona sulu un pusi no norādītā daudzuma (200 ml) augu pienu – sablendējam, līdz izveidojas viendabīga masa. Pēc tam pievienojam olīveļļu, dateļu sīrupu un atlikušo augu pienu, blendējam līdz jogurta veida konsistencei. Kad tas gatavs, tad sajaucam sausās sastāvdaļas – auzu miltus, cepamo pulveri un sāli, un tad sajaucam slapjās sastāvdaļas ar sausajām – maisām, lai būtu vienveidīgas konsistences mīkla. Atstājam “ievilkties” uz kādām 5 min., tikmēr sagatavojam dekorācijas un pārējās sastāvdaļas ar ko pankūkas pasniegsim. Ja avenes ir svaigas, ļoti labi, ja nē, tad saldētās avenes izņemam no saldētavas un ieliekam bļodā “atlaisties”. Banānus sagriežam ripiņās un brazīlijas riekstus, cik iespējams sasmalcinām.

Uzkarsējam pannu ar pavisam nelielu daudzumu olīveļļu (burtiski pilīte) un liekam mīklu uz pannas – es vienlaicīgi ceou 4 pankūciņas – sanāca vidējs izmēŗs. Griežam apkārt, kad tās ir zeltaini brūnas. Pankūkas sanāk ļoti mīkstas, gaisīgas, satur daudz olbaltumvielas salīdzinoši ar parastajām pankūkām un, protams, tās ir arī bezgala garšīgas!

Uzturvērtība:

1 pankūka + avenes un banānu gabaliņi satur 109 kcal

OB-3.8 g

OH – 13 g

TK – 2.8 g

Savukārt 1 ieteicamā porcija būtu apm.4 pankūciņas, tad olbaltumvielu daudzums būs jau 15 grami uz 1 porciju.