Lēcu – rabarberu sautējums ar Indijas garšvielām – eksotiska, interesanta recepte, kuru izmantot rabarberu sezonā. Tuvākajās dienās tiks publicētas vairākas receptes, gan saldās, gan sāļās, izmantojot sezonas gardumu – rabarberus. Receptes būs maksimāli veselīgas bez baltajiem miltiem un kaudzes cukura! Šoreiz – sāļā recepte.
Sastāvdaļas (5 porcijām):
4 nelieli nomizoti rabarberi (aptuveni 350g)
200 g oranžās lēcas
2 tējk. ingvera pulveris
1 ēd.k. ķiploka pulveris
2 krustnagliņas
1 tējk.kardamons
1 tējk. sinepju sēklas
1 tējk. melnie pipari
1/2 tējk. čili pulveris
1 ēd.k. olīveļļa
250 ml sojas piens
Pagatavošanas gaita:
Uz pannas uzkarsē ēd.k.olīveļļu, pievieno sinepju seklas, ingvera, ķiploka un čili pulveri. Tad rabarberus sagriež smalkos kubiciņos un pievieno pannā, liek klāt arī lēcas, kardamonu, krustnagliņas, piparus un pielej ūdeni tik daudz, lai tas nosegtu visas sastāvdaļas un vēl paliktu aptuveni 2.5 cm ūdens pa virsu. Sautē visu, kamēr lēcas un rabarberi gatavi – aptuveni 20-30 min. Ik pa laikam, iespējams, jāpielej klāt ūdens, lai nedegtu viss klāt. Pēc tam izņemam no sautējuma krustnagliņas, pievienojam sojas pienu, ja nepieciešams, pievienojam pavisam nedaudz sāli, garnējam ar pētersīļiem.
Šo rabarberu – lēcu sautējumu varam pasniegt kopā ar brūnajiem rīsiem.
! Sautējums sanāk skābens, garša pēc gaumes – citam varētu garšot, citam ne ļoti, bet katrā ziņā tas ir veids, kā rabarberus pagatavot sāļajos ēdienos un receptes pamats ir ņemts no jau pārbaudītas receptes, tikai “apgreidota”.
Viena porcija – aptuveni 220 grami
Plus rīsi – 100 grami vārītā veidā.
Labu apetīti!
Uzturvērtība 1 sautējuma porcijai (220 g):
190 kcal, OB-12.3 g, OH – 27 g ,TK – 3.7 g
Uzturvērtība 1 sautējuma porcijai un 100 gramiem vārītu rīsu:
320 kcal, OB- 15 g, OH – 54.8, TK – 4 g
Es sautējuma porciju ēdu bez rīsiem, bet pārbēru to ar rauga pārslām, kas deva pikantu garšu! 🙂