Vienkārši pagatavojama ķirbju zupa ar ķirbju sēkliņām aukstām ziemas dienām.
Nepieciešamās sastāvdaļas 2 porcijām:
800 g svaigs ķirbis
200 ml kokosa piens (1/2 bundžiņa)
Ūdens – pēc nepieciešamības, tikai, lai nosegtu ķirbi
1 tējk.olīveļļa
1 vid.izm.sīpols
2 ķiploka daiviņas
½ tējk.ingvers (malts)
1 tējk.drupināti ķiploki (vai malti)
Melnie pipari – pēc vajadzības
50 g ķirbju sēkliņas
Pagatavošanas gaita:
Smalki sagrieztus ķiplokus un sīpolu cepam olīveļļā, pēc brīža pievienojam sagrieztu ķirbi gabaliņos, drupinātos ķiplokus un ingveru, ja nepieciešams, arī sāli, piparus.
Kad ķirbis gatavs, pievienojam kokosriekstu pienu, uzvāram un liekam visu katlā vai bļodā. Sablenderējam! Pirms pasniegšanas – uzsildām vēlreiz, ja atdzisis.
Ķirbju sēkliņas uzgrauzdējam uz pannas un pārkaisām pāri ķirbju krēmzupai pirms pasniegšanas.
Uzturvērtība 1 porcijai (1/2 no visa pagatavotā daudzuma):
420 kcal, OB-11.9 g, OH-35.9 g, TK- 27.5 g