kirbju_zupa

Ķirbju zupa ar ķirbju sēkliņām

Vienkārši pagatavojama ķirbju zupa ar ķirbju sēkliņām aukstām ziemas dienām.

Nepieciešamās sastāvdaļas 2 porcijām:

800 g svaigs ķirbis

200 ml kokosa piens (1/2 bundžiņa)

Ūdens – pēc nepieciešamības, tikai, lai nosegtu ķirbi

1 tējk.olīveļļa

1 vid.izm.sīpols

2 ķiploka daiviņas

½ tējk.ingvers (malts)

1 tējk.drupināti ķiploki (vai malti)

Melnie pipari – pēc vajadzības

50 g ķirbju sēkliņas

Pagatavošanas gaita:

Smalki sagrieztus ķiplokus un sīpolu cepam olīveļļā, pēc brīža pievienojam sagrieztu ķirbi gabaliņos, drupinātos ķiplokus  un ingveru, ja nepieciešams, arī sāli, piparus.

Kad ķirbis gatavs, pievienojam kokosriekstu pienu, uzvāram un liekam visu katlā vai bļodā. Sablenderējam! Pirms pasniegšanas – uzsildām vēlreiz, ja atdzisis.

Ķirbju sēkliņas uzgrauzdējam uz pannas un pārkaisām pāri ķirbju krēmzupai pirms pasniegšanas.

Uzturvērtība 1 porcijai (1/2 no visa pagatavotā daudzuma):

420 kcal, OB-11.9 g, OH-35.9 g, TK- 27.5 g

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.