Kamēr kabaču sezona turpinās, lietojam tos uzturā dažnedažādos veidos. Karstie kabaču salāti – izdomāju tos tā nosaukt, jo kabači tiek jaukti kopā ar salātiem karsti, tikko no pannas.
Recepte ir pilnīga improvizācija, kas sanāca gardi, un tāpēc receptē dalos ar jums 🙂
Sastāvdaļas:
300 g kabacis
300 g ziedkāposti
10 ml extra virgin olīveļļa
1 tējk.karijs
2 ķiploka daiviņas
1 tējk.čia sēkliņas
300 g tomāts
200 g gurķi
100 g salātlapas
1 burkāns
Pagatavošanas gaita:
Uzkarsējam pannu, kurā ielieta apmēram 10 ml extra virgin olīveļļa, tikmēr nomizojam kabaci un sagriežam nelielos gabaliņos, un sadalām ziedkāpostu smalkās rozetītēs. Nomizojam burkānu un sarīvējam. Sasmalcinām ķiploku un metam uz pannas! Tad pievienojam kabaci un ziedkāpostu, un sarīvēto burkānu, pēc kādam 3 min uzlejam uz pannas ½ glāzi ūdens, pievienojam kariju un čia sēkliņas – atsājam sautēties / cepties, ik pa laikam apmaisot. Pēc kāda brīža, visticamāk, vajadzēs pieliet vēl vienu ½ glāzi ūdens. Sekojam līdz, lai ūdens neiztvaikotu pavisam, citādi piedegs. Kamēr dārzeņi sutinās, sagriežam gurķi, tomātu un saplucinām salātlapas.
15 minūšu laikā kabači ar ziedkāpostiem būs gatavi – tiem jābūt nedaudz kraukšķīgiem. Servējam porciju ar salātiem, iecilājot saceptos kabačus un ziedkāpostus. Sāli pievienojam pēc garšas, ja nepieciešams.
Uzturvērtība:
Droši var ēst vēlās vakariņās, pusdienās vai brokastīs, uzturvērtība pat nav jāskaita, jo dārzeņi satur ļoti maz kalorijas. Es paslinkoju un nesaskaitīju, tomēr pat drastiskā diētā šis ēdiens noteikti iederēsies!