Kā pagatavot vegānu olu? Bieži vien ir dzirdēts, ka vistas (zoss, pīles, paipalu) ola ir vienīgā saistviela, taču tā nebūt nav. Vegāni dzīvnieku izcelsmes produktus, tajā skaitā arī olas savā uzturā nelieto, un ir varianti, kā olu var aizstāt saistvielas ziņā.
Ola, kas pagatavota no linsēklām
Nepieciešamās sastāvdaļas:
1 ēdamkarote samaltas linsēklas
2 ar pus ēdamkarotes ūdens
Pagatavošana:
Sajaucam sastāvdaļas un atstājam uz 10 min. Un vegānā ola gatava! Varam to pievienot gatavojot pankūkas, keksiņus, cepumus u.c. gardumus, kuros it kā vajadzīga olas klātbūtne! 🙂
Uzturvērtība 1 vegānai (linsēklu) olai:
37 kcal, OB- 1.3 g, OH-2 g, TK- 2.2 g