Vienkāršie jorkšīras pudiņi bez olām, 100% vegāniski, viegli un ātri pagatavojami. Viegli pagatavojama maltīte brīvdienu rītiem!
Nepieciešamās sastāvdaļas:
225 g kviešu milti
1/2 tējk. cepamais pulveris
šķipsniņa sāls
300 ml sojas piens (es izmantoju ar vaniļas garšu, saldināto)
100 ml silts ūdens
dažas piles eļļa (es izmantoju olīveļļu)
Pagatavošanas gaita:
Visas sastāvdaļas, izņemot eļļu saliek blenderī un blendē, līdz izveidojas viendabīga masa (līdzīga pankūku masai). Var, protams, arī maisīt ar karoti vai olu putojamo slotiņu, taču ātrāk un ērtāk būs izmantot blenderi.
Uzsildīt cepeškrāsni uz 220 gŗādiem un tikmēr sagatavot mafinu formiņas, ieliet tajās pilīti olīveļļu, un pēc tam saliet tajās izveidoto jorkšīras pudiņu masu. Man kopā sanāca 10 mafinu formiņas. Kad cepeškrāsns uzsildīta, liekam iekšā mafinu formiņas un cepam 220 grādos apmēram 25 minūtes – nevirināt cepeškrāsni, skatīties cau lodziņu, vai tie ir smuki uzpūtušies un zeltaini brūni. Kad gatavas ņemam ārā un atdzesējam. Jorkšīras pudiņus var ēst kopā ar ievārījumu, zemesriekstu sviestu vai sablendētu ogu mērcīti.