Ekonomiskā kāpostu zupa rudens sezonā

Ekonomiskā kāpostu zupa rudens sezonā – izdevīga un mazkalorizēta, jo nav papildināta pat ar kartupeļiem. Tātad ideāli iekļaut uzturā, ja ir vēlme atbrīvoties no liekajiem kilogramiem.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

1 galviņa kāposts (man sanāca ap 1200 g)

1600 ml ūdens

200 g burkāni (2 gab. vidēja izmēra)

2 gab. sīpoli

Lauru lapas – 3 gab.

“Anniņa” garšvielas

15 ml olīveļļa

Pagatavošanas gaita:

Vienu sīpolus sagriežam smalkos gabaliņos (otrs paliks vārīšanai) un sacepam olīveļļā kopā ar 1/2 sarīvēta burkāna. Burkāniem un sīpoliem jābūt zeltaini brūniem. Var piebērt klāt pavisam nedaudz piparus un sāli, ja nepieciešams. Tad sagriežam kāpostgalvu – tādos gabaliņos, lai būtu komfortabli ēst 🙂 Liekam iekšā katlā, kurā ieliets ūdens (es aptuveni lēju ap 1600 ml), liekam klāt sacepto sīpolu un burkānus, liekam klāt nomizotu veselu sīpolu, lai vārās klāt, lauru lapas un atlikušos burkānus, kas sagriezti kubiciņos, un kad ūdens sāk vārīties pieberam “Anniņas” garšvielas. Nav obligāti jābūt “Anniņas” garšvielām. Ja mājās ir pašu kaltēti garšaugi, droši izmantojam tās – kaltēti burkāni, dilles, pētersīļi – improvizējiet paši! Tagad atliek tikai vārīt, kamēr kāposts un burkāni gatavi – kādas 30-40 min. Tad uzliekam vāku un ļaujam “ievilkties” pāris stundas. Nu lūk, ekonomiskā kāpostu zupa gatava!

Tiem, kuriem neinteresē šāda varbūt pat pārāk vienkāršā, diētiskā zupa, droši var papildināt zupu ar kartupeļiem, puķkāpostiem, baltajām pupiņām.

! Ideja – kartupeļus, kuri sagriezti kubiciņos var novārīt atsevišķi un pārējiem ģimenes locekļiem pielikt klāt zupā brīdī, kad to servējam!

Par sāls daudzumu – aizrauties nevajag, taču, ja pavisam nedaudz prasās, tad pievienojam to jau gatavi zupai, kad tā saservēta.

Labu apetīti!

Uzturvērtība 1 porcijā – 300 g:

54 kcal, OB – 1.8 g, OH – 7.5 g, TK – 1 g

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.