Drumstalu – rabarberu pīrāgs

Drumstalu – rabarberu pīrāgs, kuru drīkst ēst pat diētas laikā! Satur maz cukuru, daudz šķierdvielas un vitamīnus!

Rabarberu pīrāgs nebūs pārak salds, tāpēc, ja ir vēlme pēc salduma, tad arī pīrāga pamatnei ir jāliek klāt kļavu (vai jebkurš cits) sīrups, lai tā būtu saldāka. Man sanāca nesalda, taču pildījums to ļoti labi kompensēja! 🙂

1 porcija – 1 gab.

Kopā sanāk – 8 gab., jo gatavo pīrāgu sagriežam vispirms 4 daļās un tad vēl katru daļu uz pusēm.

Es izmantoju veidni jeb cemapformu, kuras diametrs ir 28 cm.

Sastāvdaļas:

330 g auzu pārslas

40 g kvinoja (sausā veidā, negatava) vai kvinojas milti

40 g kakao pulveris

500 g rabarberu (var miksēt un likt 25 g rabarberu un 250 g ābolu)

100 g kļavu sīrups (vai cits saldais sīrups, piem., dateļu)

3 ēd.k. kukurūzas ciete

30 g kokosriekstu skaidiņas

100 g kokosriekstu eļļa

100 g žāvētas dzērvenes

Pagatavošanas gaita:

Sākumā auzu pārslas samaļam miltos (vislabāk kafijas dzirnaviņās). Var ņemt arī jau gatavus auzu pārslu miltus. To pašu izdarām ar sauso kvinoju – samaļam kafijas dzirnaviņās smalkus miltus. Samaltos miltus savienojam un liekam klāt kakao pulveri, kokosriekstu skaidiņas un izkausētu kokosriekstu eļļu – visu samaisām vienā masā un vislabak to izdarīt ar rokām – izveidotā masa būs tāda mazliet drumstalaina, bet to viegli varēs ieklāt pannā. Cepamformā ieklajam cepamo papīru un izklājam vairak nekā pusi masas cepamformā (pārpalikums būs kūkas augšai – drumstalām). Liekam uzkarsētā cepeškrāsnī – 180 grādos uz kādam 10 min pacepties. Tikmēr nomizojam un sagriežam rabarberus (un ābolus, ja tos arī liekam klāt kūkai). Sajaucam tos ar sīrupu un cieti un dzērvenēm. Pēc tam šo masu liek virsū izceptai pamatnei, pārkaisa atlikušās drumstalas un cep 25-35 min. Pēc tam atdzesē un griež gabaliņos.

Uzturvērtība:

1 gab. – 387 kcal, OB-7.8, OH – 48.7, TK – 18

 

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.