Čili ar triju veidu pupiņām ir daudzveidīgi izmantojams ēdiens, jo to var vienmēr baudīt kopā ar graudaugiem vai salātiem.
Niesaku uzturā lietot jau gatavās, bundžiņās nopērkamās pupiņas un zirņus – vislabāk iegādāties tos sausā veidā un iemērcēt uz nakti nepieciešamo daudzumu.
Sastāvdaļas:
150 g sarkanās pupiņas
150 g baltās pupiņas
150 g melnās pupiņas
2 sīpoli (ap 200 g)
2 burkāni (ap 300 g)
250 g šampinjoni
3 ķiploka daiviņas
3 ēd.k. čili pulveris (var pievienot pēc garšas)
1 tējk. kūpināta paprika
1 tējk. malta kumīna
400 g smalcināti tomāti (es izmantoju I love Eco)
100 g tomātu biezenis
1 l ūdens
Pagatavošanas gaita:
Iepriekšējā vakarā iemērcam pupiņas. Nākamajā dienā tās uzvāram. Tad pannā uzkarsējam eļļu, sagriežam sīpolus un liekam iekšā pannā, cepam līdz tie kļūst zeltaini. Pievienojam sarīvētus burkānus un sasmalcinātus ķiplokus, cepam vēl kādas 3 minūtes. Tad beram klāt čili, kūpināto papriku un pārējās garšvielas. Pēc brītiņa liekam klāt visas pārējās sastāvdaļas (tomāti, biezenis, pupiņas), uzvāram un vēl turpinām pavārīt kādas 3 minūtes. Pupiņas var vārīt jau iepriekšējā dienā, tad būs mazāk darbs vienā dienā. Varam pasniegt kopā ar rīsiem! Lai labi garšo! 🙂
Uzturvērtība 100 g:
72 kcal, OB – 4 g, OH – 12.7 g, TK – 0.8 g
Uzturvērtība 1 porcijai (400g):
288 kcal, OB – 16 g, OH – 50.8 g, TK – 3.2 g