Burkānu-indijas riekstu pastēte

Burkānu-indijas riekstu pastēte – veselīgs smēriņš maizītēm, galetēm vai arī kā dips, kurā iemērcēt svaigus dārzeņus. Pagatavošana kā vienmēr – vienkārša, ir nepieciešams vien blenderis un nedaudz brīvs laiks. 

Nepieciešamās sastāvdaļas:

2 gab. vidēja izmēra burkāni (man bija ap 240 g)

30 g indijas rieksti

1 ķiploka daiviņa (bet var arī nelikt)

10 g rauga pārslas

1 ēd.k. balzametiķis

1/3 tējkarotes turmeriks

var likt arī kariju

20 ml ūdens

Pagatavošanas gaita:

Indijas riekstus aplej ar vārošu ūdeni un atstāj uz pāris stundām, lai paliek mīksti. Nomizojam burkānus, sagriežam kādās 4 daļās un novāram. Kad burkāni atdzisuši, liekam tos blenderī kopā ar pārējām sastāvdaļām. Neaizmirstam ķiploku pirms nomizošanas saspiest ar nazīti pret dēlīti, lai izdalītos ēteriskā eļļa, kas dod labumu mūsu organismam. Ieteiktu noteikti pielikt turmerika pulveri, lai saņemtu milzīgu pretiekaisuma devu organismam, arī tīri profilaksei rudens sezonā. Kad blenderējam, lēnītēm pievienojam klāt ūdeni, skatāmies paši – vairāk vai mazāk, bet lai sanāk tāda masa, ko var uzziest uz maizītes. Un burkānu-indijas riekstu pastēte gatava, es to sauktu vienkārši arī par dārzeņu postēti.

Uzturvērtība:

100 g – 86 kcal, OB – 4 g, OH – 8 g, TK – 6 g

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.