Ātrais ābolu našķis

aboli-veganiemNāk rudens un ir pieejami pirmie, pašmāju āboli. Tāpēc ir jāizmanto šis brīnišķīgais un veselīgais auglis!

Ābolu sastāvā ir tik daudz cilvēka veselībai vērtīgo vielu kā reti kurā auglī! Ābolu uzskata par diētisku augli, protams, atkarībā no šķirnes. Tāpēc nolēmu pagatavot gardu našķi no āboliem un zemesriekstu sviesta.

Atgādinu, iegādājoties zemesriekstu sviestu pievērst uzmanību iepakojumam un iegādājies tādu, kurš nesatur trans-taukskābes.

.

.

.

.

Sastāvdaļas :
1 vidējs ābols
2 tējk. zemesriekstu sviesta (es izvēlos Nutego zemesriekstu sviestu)
2 tējk. linsēklas

Pagatavošana:
Uzkarsē krāsni līdz 185° grādiem. Piepildi nelielu cepšanas trauku vai pannu ar nelielu daudzumu ūdens – tas paredzēts, lai āboli labāk izsautētos. Ābolu nomazgā, pārgriež uz pusēm, gandrīz pilnībā izņem serdi un liek cepties. Cep aptuveni 25 minūtes. Tad katru ābola pusīti nozied ar zemesriekstu sviestu un pārber ar linsēklām un liek vēl nedaudz pacepties, līdz 5 minūtēm. Ideāls un veselīgs našķis rudenīgiem vakariem!

Uzturvērtība: 159 kcal; OB – 7 g, OH – 24 g, TK – 8 g

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.