Arbūza – banānu saldējums, vienkāršs, atsvaidzonošs un tikai 3 sastāvdaļas – noteikti jāizmēģina.
Ja jums ir nopirkts mājās vairāk arbūzs, nekā spējat apēst, vai arī – tas ir uz robežas – pārāk gatavs un jānoēd tūlīt – sagrieziet kubiciņos un ielieciet saldētavā, lai ikreiz, kad gribas ko atsvaidzinošu būtu iespēja pagatavot šo vienkāršo arbūza saldējumu!
Nepieciešamās sastāvdaļas 2 porcijām:
400 g arbūzs (saldēts)
1 liels banāns (ap 120 g)
100 ml sojas piens (es ņēmu Alpro sweetened)
Pagatavošanas gaita:
Iepriekš arbūzam un banānam jābūt sasaldētam gabaliņos. Ja ir jaudīgs blenderis vai food procesors, tad metam abas sastāvdaļas iekšā un pielejam klāt sojas pienu – blenderējam, kamēr izveidojas saldējuma masa – viendabīga. Ja mājās ir pieejams tikai rokas blenderis, nekas, ir tikai jāpagaida kādas 5-10 min, kamēr arbūzs un banāns sāk “atlaisties”, tad pielejam klāt sojas pienu un sablenderējam. Dekorēšanai izmantoju saldētus arbūza kubiciņus. Es šo saldējumu šoreiz pagatavoju tieši ar rokas blenderi.
Uzturvērtība:
Viena porcija (puse no pagatavotā):
140 kcal, OB -7 g, OH – 64 g, TK – 2.7 g
Un – jūs saņemsiet no 1 porcijas 50% no ikdienā nepieciešamās A vitamīna devas, ko sniegs arbūzs!
Labu apetīti!