Apelsīnu – dzērveņu mafini ar dzērveņu gabaliņiem un interesantu garšu un smaržu, kas atgādina par Ziemassvētkiem.
Beidzamā laikā ļoti patīk uzsvērt receptes bez cukura un baltajiem miltiem, tad nu lūk – vēl viens saldais brīnus šoreiz mafinu formā.
Pagatavošana neaizņems daudz laika un no šī daudzuma iznāks 9 fanstastiski gardi mafini.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
250 ml apelsīna sula (svaigi spiesta) – aptuveni 2 apelsīni
10 ml olīveļļa
10 g linsēklas
50 g dateles
200 g auzu pārslas
1/4 tējk. cepamais pulveris
1/4 tējk. soda
šķipsniņa sāls
100 g dzērvenes
Pagatavošanas gaita:
Izpiežam sulu no apelsīniem – es izmantoju manuālo sulas spiedi – ātri un vienkārši! Tad jaucam sulai klāt linsēklas (vislabak jau iepriekš samaltas), olīveļļu un dateles – visu sablenderējam.
Pēc tam sasmalcinām auzu pārslas (es smalcināju food procesorā), pievienojam sodu, cepamo pulveri, sāli un vēlreiz sablenderējam. Nobeigumā pievienojam dzērvenes un pavisam nedaudz sablenderējam, lai dzērvenes sasmalcinātos tikai tiktālu, lai būtu redzami dzērveņu gabaliņi. Sajaucam abas masas kopā, apmaisām un pildam mafinu formiņās (es izmantoju silikona formiņas). Kamēr pildām, tikmēr uzsildām cepeškrāsni uz 180 grādiem. No izveidotās masas man sanāca 9 mafini un katrā pa 70 gramu pildījumam (kurš pēc izcepšanas sarausies, jo no tā izies mitrums).
Cepam aptuveni 25 minūtes 180 grādos, tad atdzesējam un ņemam ārā no formiņām un ēdam kopā ar tēju, kakao, cigoriņu dzērienu! Labu apetīti!
Uzturvērtība:
1 mafins pēc izcepšanas sver aptuveni 60 grami un uzturvērtība 1 mafinā sanāk – 129 kcal, OB – 0.6 g, OH – 19.4 g un TK 2.6 g