Zaļo griķu-banānu deserts ir pavisam jauns atklājums man, pateicoties facebook vegānu grupai, kur kāda grupas dalībniece dalījās ar pavisam vienkāršo recepti (paldies Tev!) 🙂 . Es recepti esmu izveidojusi “pa savam”, mainot dažas lietas pagatavošanā.
Mazliet par zaļajiem griķiem – pēc tipa iedalāmi pie lēnajiem ogļhidrātiem (sāta sajūta turas ilgāk, un enerģija pietiks vismaz 4 stundu garumā), zaļie griķi ir iecienīti tieši diedzēšanas procesam, jo pēc nepilnām 48 stundām tie sāk jau diedzēt (varbūt pat vēl ātrāk!), tie ir ļoti bagāti ar dažādiem vitamīniem un minerālvielām, pēc izskata – gaiši zaļganā krāsā, nopērkami dažādos eko veikalos un ja labi meklē, tad arī šādos tādos lielveikalos.
Nepieciešamās sastāvdaļas: (2 porcijām)
100 grami ekoloģiski zaļie griķi
180 grami saldēti banāni
20 ml rīsu piens
1/2 tējkarote stēvija (vai medus)
Pagatavošanas gaita:
Iepriekšējā vakarā:
Zaļos griķus atstājam uz nakti māla bļodiņā tīrā ūdenī (nav jāvāra!!!). Banānus nomizojam, sadalām pa mazākiem gabaliņiem un sasaldējam (šo vispār iesaku turēt mājās vienmēr, jo jebkurā situācijā varēsiet pagatavot ātru, vienkāršu un garšīgu saldējumu pēkšņiem ciemiņiem) :).
No rīta:
Noskalojam griķus, un kopā ar saldētajiem banāniem metam iekšā blenderī, pievienojam stēviju vai medu un blenderējam tālāk. Tas arī viss – pasniedzam skaistos deserta trauciņos, pārkaisām ar kanēli, rotājam ar kokosa skaidiņām vai svaigām odziņām. Garša patiesībā mazliet atgādināja biezpienu, tikai nesalīdzināmi garsīgāk. Noteikti iesaku pamēģināt. Oriģinālā šī recepte bija ar nesaldētiem banāniem un bez stēvijas. Labu apetīti! 🙂
Uzturvērtība 1 porcijai:
258 kcal, OB-5,9, OH-57, TK-1,25
Būtu forši, ja sastāvdaļām varētu redzēt “nutrition facts” 🙂 vai cik vienā porcijā ir kalorijas :0 tas būtu ĻOTI noderīgi 🙂
Paldies par komentāru! Tikko ieliku arī uzturvērtību 1 porcijai!:)