Karoba braunijs – daudzu cilvēku iecienītais deserts – braunijs. Tradicionāli braunija pagatavošanā izmanto kakao vai šokolādi. Bet tā kā tika solīta recepte ar karoba pulveri, tad lūk šeit tā ir- karoba braunijs.
Recepte ir vienkārša un ātri pagatavojama. Ieteicams ēst dienas pirmajā pusē, jo ir pietiekami augsts kaloriju daudzums.
Sastāvdaļas:
175g kukurūzas milti(droši var pilngraudu miltus, vai arī pašgatavotus miltus no auzu pārslām)
25g karoba pulveris
1 tējk. Cepamais pulveris
75ml kļavu sīrups(var arī medu)
25ml eko kokosriekstu eļļa
25ml ūdens
Pagatavošana:
Sajauc kopā kukurūzas miltus, karoba pulveri un cepamo pulveri. Un tad liek klāt kļavu sīrupu, kokosriekstu eļļu un ūdeni, maisa kamēr iegūst apmēram viendabīgu masu. Cepamajā veidnē ieklāj cepamo papīru un klāj iekšā braunija massu. Cep 175 grādos , apmēram 20-30minūtes.Labu apetīti!
Ņemot vērā, ka braunijs sanāk sātīgs, daudz ir grūti apēst, un 1 gab ir apmēram 25g
Uzturvērtība uz 100g: kcal 330, OH 58g, tauki 9g, olb. 5,15g
Ļoti garšīgs sanāca 🙂
Man prieks, ka garšoja 🙂