Šis veselīgais biezpiena plācenis ir spontāni tapusi recepte, bet, par cik izdevās, tad nolēmu padalīties ar recepti.
Šī recepte tapa, izejot no produktiem, kas vēl bija atrodami ledusskapī – pamatā biezpiens, olu baltums, auzu pārslas. Un ļoti ātri pagatavojama recepte – varētu teikt, ka 30 minūtēs būs gatavs!
Sastāvdaļas:
600 g eko biezpiens
200 g olu baltums
80 g auzu pārslas
1 dzeltenums
30 g medus
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas sajaucam un atstājam uz 5-10 min ievilkties. Tikmēr uzsildām cepeškrāsni uz 180 grādiem, sagatavojam cepamo pannu, kurā ieklāts cepamais papīrs un liekam virsū masu, kura jau ir ievilkusies (tā ievilkšanās vajadzīga, lai auzu pārslas piebriestu). Liekam cepties uz apmēram 20 minūtēm, bet sekojiet paši līdz, lai virsma nepaliek pārāk brūna.
Veselīgais biezpiena plācenis gatavs! Varam pārkaisīt gatavu plāceni ar kanēli.
Uzturvērtība uz 100 gramiem, kcal- 103,OB-15, OG-7, TK-1.4. Gandrīz ideāli un ēst var bez sirdsapziņas pārmetumiem! 🙂
Lai arī šim biezpiena plācenim pievienojām medu, tas nesanāk pārāk salds, to saldo garšu vispār nevar just, tāpēc, ja ir vēlme pēc kā saldākam, liekam klāt vairāk medu, vai arī otrs variants – varam iecept iekšā rozīnes. Bet, ņemiet vērā to, ka uzturvērtība mainīsies – biezpiena plācenis saturēs vairāk kalorijas un ogļhidrātus.
Labu aptetīti! 🙂
Tikko uzcepu un ideāli sanāca! Labs variants priekš brokastīm! Man gan sanāca nedaudz vairāk kalorijas, jo laikam tas biezpiens bija nevis eko ,bet parastais vājpiena un auzu pārslu vietā pieliku auzu klijas. Paldies par recepti!
Super, man prieks! Būs vēl receptes! 🙂