Tofu – rīsu pudiņš ar kokosriekstu skaidiņām un mandarīniem ir laba brokastu vai desertu izvēle. Bagātīgs gan olbaltumvielu, gan ogļhidrātu ziņā! Maz sastāvdaļas un vienkārsi pagatavojams.
Nepieciešamās sastāvdaļas 4 porcijām:
1 paciņa Jasmīna rīsu (125 g sausa veidā)
1 banāns
100 g tofu (cietais)
1 ēd.k. samaltas linsēklas
50 g dateles
300 ml sojas piens (es ņēmu Alpro sojas, bet var ņemt arī citu)
Sauja kokosriekstu skaidiņas dekorēšanai
2 – 3 mandarīni dekorēšanai
Pagatavošanas gaita:
Uzvāram rīsus, samaļam linsēklas kafijas dzirnaviņās, ja tās vēl nav samaltas. Rīsus vienā bļodā sajaucam kopā ar linsēklām, sojas pienu, banānu, tofu un datelēm (jābūt ļoti mīkstām) – visu sablenderējam.
Kad visa masa kļuvusi viendabīga, atstājam uz brīdi atdzesēties. Pēc tam sadalam 4 daļās un saliekam trauciņos, pārkaisām ar ar kokosriekstu skaidiņām un sagrieztām mandarīnu šķēlītēm, bet var pārkaisīt arī ar ogām, kas pieejams saldētavā no ziemas krājumiem:)
Kopējais pagatavotais daudzums sanāk 1 kg jeb 1000 g, sadalot uz 4 porcijām – katra trauciņā pa 250 gramiem.
Uzturvērtība:
1 porcija ir 250 g – 246 kcal, OB – 7.7 g, OH – 43 g, TK – 4.7 g