Rabarberu – šokolādes brauniji rabarberu sezonā. Sanāca ļoti šokolādīgi. Ne pārak saldi, bet noteikti labi pie tējas tases vai kafijas un pats galvenais – figūrai draudzīgi!
Sastāvdaļas:
200 g auzu milti jeb samaltas auzu pārslas
200 g rabarberi, nomizoti
1 gab. ābols
100 g kakao pulveris
20 g samaltas linsēklas
1/2 tējk. cepamais pulveris
1/2 tējk.sāls
100 g kļavu sīrups vai medus (ja esiet 100% vegāns, tad medu izslēdzam) (ja ir vēlme, lai brauniji būtu saldi (saldāki), tad liekam 200 g sīrupu klāt, bet zemāk norādītā uzturvērtība tad mainīsies)
50 g saulespuķu eļļa (var likt arī kokosriekstu eļļu)
150 g sojas piens
300 ml ūdens
Pagatavošanas gaita:
Nomizojam rabarberus, sagriežam smalkos kubiciņos, sagriežam ābolu, pievienojam kļavu sīrupu un cenšamies visu samaisīt. Atsevišķā traukā sajaucam auzu pārslas, cepamo pulveri, kakako, linsēklas, sāli. Tad jaucam visu kopā, pielejot klāt sojas pienu un ūdeni, cenšamies samaisīt visu tā, lai izveidotos viendabīga masa.
Tad ņemam cepamtrauku – man bija apaļš cepamais trauks, bet var ņemt arī kantainu. Izmēri man bija 27 cm diametrā. Apaksā paliku cepamo papīru, lai masa viegli izņemama un sagriežama gabaliņos. Cepam 30-40 min 180 grādu temperatūrā.
Atļaujam braunijam atdzist pavisam un tikai tad ņemam ārā no cepamā trauka, tas var prasīt stundu, divas. Es gatavoju iepriekšējā vakarā un sagriezu tikai no rīta.
Man sanāca 14 gabaliņi. Gatavs braunijs sanāca ap 900 grami.
Uzturvērtība 100 gramiem:
245 kcal, OB – 5.7 g, OH – 25.7 g, TK – 11 g
Uzturvērtība vienam braunija gabaliņam (aptuveni 60-70 grami):
160 kcal, OB – 3.7 g, OH – 16.7 g , TK – 7 g
Ar ko var aizstāt rabarberus?
Sveika! Ar tiem pašiem āboliem, piemēram, liekot vienkārši vairāk tos klāt, sagriežot nelielos gabaliņos 🙂