Turku zirņu – zemesriekstu sviesta maizīte

Turku zirņu-zemesriekstu sviesta maizīte, kura bagātināta ar augu proteīnu. Īsts gardums – maizīte, kura bagātināta ar ekoloģisku sojas proteīnu. Bez pievienota cukura! Šī turku zirņu maizīte ir olbaltumvielām bagāta, jo satur augu izcelsmes olbaltumvielas lielā daudzumā – turku zirņi, zemesriekstu sviests un ekoloģisks sojas proteīns bez makslīgi pievienotiem saldinātajiem būs idāls maltītes papildinājums pirms vai pēc treniņa.

Sastāvdaļas:

200 g banānu čipsi

90 g auzu pārslas

1 bundžiņa turku zirņi ar visu šķidrumu (400 g)

200 g zemesriekstu sviests, var ņemt crunchy

50 g ekoloģisks sojas proteīns bez mākslīgiem saldinātājiem u.c. piedevām

300 ml sojas piens ar vaniļu

Pagatavošanas gaita:

Banānu čipšus samaļ smalkus kafijas dzirnaviņās, vai kā citādi sasmalcina. Auzu pārslas arī samaļ dzirnaviņās, bet tā, lai nesanāk pavisam milti. Var, protams, ņemt arī gatavus auzu miltus arī. Zemesriekstu sviestu, turku zirņus ar visu šķidrumu, auzu pārslas, samaltos banānu čipšus un sojas proteīnu liek procesorā (food processor) jeb smalcinātājā, pielej klāt sākumā 100 ml sojas pienu, tad kādu laiciņu maļ (blendē), atkal lejam klāt 100 ml, atkal maļam, līdz visbeidzot pielejam atlikusos 100 ml, lai izveidotos pavisam viendabīga masa.

Masu mēģinām ievietot cepamajā traukā (mēģinām, jo masa nav pavisam šķidra, to vajag izkārtot pa visu trauku ar karotes vai speciālas lāpstiņas palīdzību), kurā ieklāts cepamais papīrs un tad likt cepties uzkarsētā cepeškrāsnī uz aptuveni 40 min.

Tad pavisam atdzesēt un sagriezt nelielos gabaliņos.

Manam cepamam traukam formas izmēri: 33 cm x 23 cm

Uzturvērtība:

100 g – 338 kcal, OB – 12.9, OH – 30, TK – 20.5

Write a comment

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.