Kaņepju proteīna maize ir veselīga alternatīva parastajai maizei vai saldajām maizītēm. Tiesa gan, nesanāk salda, bet ne jau saldums vienmēr ir pats svarīgākais, jo šo maizi var pārziest ar zemesriekstu sviestu un sanāks ļoti baudāma garša.
Maizīte ir cepta bez sviesta, olām un govs piena, līdz ar to piemērota vegāniem.
Sastāvdaļas:
300 g pilngraudu auzu pārslas
50 g kaņepju proteīns
10 g cepamais pulveris
400 ml lazdu riekstu piens
385 g banāni (3 vidēja izmēra)
15 g kakao pulveris
Pagatavošanas gaita
Sākumā samaļam auzu pārslas, pievienojam cepamo pulveri, kaņepju proteīnu un kakao pulveri. Respektīvi, visas sausās sastāvdaļas. Pēc tam lejam pienu un maisām, pa to laiku, kamēr auzu pārslas uzbriest, sablenderējam banānus. Tad liekam tos klāt masai. Uzsildām cepeškrāsni uz 180-190 grādiem un cepamajā traukā, kurā ieklāts cepamais papīrs vienmērīgi klājam masu. Var uzbērt virsū dažus zemesriekstus.
Cepam apmēram 30-40 minūtes. Kad kaņepju proteīna maize atdzesēta, griežam to gabaliņos, varam pārziest ar zemesriekstu sviestu un baudīt!
Uzturvērtība 100 gramos (bez zemesriekstu sviesta):
142 kcal, OB-5.6, OH-23, TK-2,5