Dateļu valriekstu pankūkas bez eļļas, kviešu miltiem un cukura. Jā, tieši tik veselīgas ir šīs pankūciņas un pavisam vienkārši pagatavojamas!
Šīs pankūkas ir lieliska alternatīva parastajām pankūkām, kas tiek ceptas no kviešu (baltajiem) miltiem, jo tiek uzņemti ne tikai saliktie, labie ogļhidrāti, kas dos enerģiju un sāta sajūtu vēl vairākām stundām, bet arī taukvielas no riekstiem un kakao. Tātad – lielisks bonuss un iemesls, lai pagatvotu veselīgās pankūkas.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
Pankūku mīklai
160 g auzu pārslas (šoreiz ņēmu ātri vārāmās), var arī auzu miltus
1 lēzena ēd.k.cepamais pulveris
šķipsniņa sāls
60 g dateles (šoreiz Rimi Juicy Dates)
200 ml saldināts sojas piens (es izmantoju Alpro sweetened)
50 g salds ābols (nomizots) – man sanāca 1/4 ābola
70 g valrieksti
Saldajam krēmam:
20 g kakao pulveris
1/2 ēd.k. kanēlis
1 gatavs banāns
40 ml sojas krēms (“saldais krējums”)
40 ml saldināts sojas piens (Alpro sweetened)
Kopā sanāk – aptuveni 10-12 nelielas pankūciņas.
Pagatavošana:
Auzu pārslas sasmalcinām kafijas dzirnaviņās (vai arī izmantojam jau gatavus auzu miltus). Sajaucam kopā ar cepamo pulveri un šķipsniņu sāls (ja ir tāda vēlme, bet sāli var arī nelikt). Pēc tam dateles, sojas pienu, ābolu un valriekstus smalki sablenderējam vai liekam iekšā smalcināties food procesorā. Sajaucam kopā ar auzu pārslām tā, lai izveidotos viendabīga masa. Atliekam uz kādām 5-10 min., jo auzu pārslas uzbriedīs. Ja masu vairs nav iespējams tik vienkārši samaisīt, tad jāpielej klāt pavisam nedaudz vai nu ūdens vai arī sojas piens tik daudz, lai to masu var paņemt ar karoti un uzliet uz pannas. Masai tik un tā jābūt pabiezai! Eļļu uz pannas nelejam – ja ir laba panna, eļļa nav nepieciešama, bet tas, protams, pēc izvēles.
Kā pagatavot saldo krēmu?
Kakao pulveri, kanēli, banānu, sojas krēmu un sojas pienu sablenderē tā, lai banāns pavisam izveidotos par krēmveidīgu masu – viss pārējais arī izveidosies kā krēms un viss – saldā mērcīte pankūkām gatava. Izveidojas diezgan bieza konsistence, bet atkal – ja vēlamies to mērcīti šķidrāku, pielejam klāt vēl sojas pienu.
Pasniedzam siltas un vvaram pārbērt ar kokosriekstu miltiem vai kokosriekstu skaidiņām!
Uzturvērtība (bez saldā krēma):
100 g gatavās pankūkās ir 239 kcal, OB – 6.7 g, OH – 26.7 g, TK – 10 g